Trimite e-mail | Printeaza
Economie
16.01.2020

97 de femei de afaceri din Moldova vor beneficia de finanțare nerambursabilă prin intermediul Programului național “Femei în Afaceri”, co-finanțat de Uniunea Europeană

97 de femei de afaceri din Moldova vor beneficia de finanțare nerambursabilă prin intermediul Programului național “Femei în Afaceri”, co-finanțat de Uniunea Europeană

„Programul Femei în Afaceri este un program multilateral, care contribuie atât la dezvoltarea sectorului IMM-urilor din țară, în special prin susținerea întreprinderilor din mediul rural, cât și la dezvoltarea progresivă a antreprenoriatului feminin, prin antrenarea femeilor în activități economice și de afaceri în Republica Moldova. Vom depune în continuare eforturi orientate spre asigurarea unui mediu de afaceri atractiv și dezvoltarea noilor instrumente de suport, pentru impulsionarea creșterii numărului femeilor în afaceri”, a menționat ministrul Anatol Usatîi la evenimentul de semnare a contractelor de finanțare cu 97 femei antreprenoare câștigătoare ale proiectelor investiționale selectate în cadrul Programul Femei în Afaceri (PFA), gestionat de Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM).

Proiectele acceptate spre finanțare vor beneficia de granturi în valoare de 12,35 milioane de lei. În urma realizării proiectelor investiționale vor fi create circa 230 noi locuri de muncă și vor menține 158 de salariați, iar investițiile cumulative în economia națională vor constitui circa 18 milioane de lei.

Aproximativ 49% dintre proiectele investiționale aprobate astăzi sunt din industria prelucrătoare, alte 41%  își vor desfășura activitatea în prestarea de, iar 10 la sută sunt din agricultură și zootehnie.

Secretarul de Stat, Iuliana Drăgălin, a precizat că prin acest Program numărul femeilor  care dețin o afacere a crescut considerabil în ultima perioadă ceea ce trebuie sa fie un imbold pentru susținerea în continuare a acestora prin diferite facilități și programe care vor contribui la creșterea economică și la crearea de noi locuri de muncă, în special, în zonele rurale.

Până în prezent, prin intermediul Programului Femei în Afaceri au fost selectate spre finanțare la Componenta de granturi mici 379 de proiecte investiționale. Valoarea maximă a finanțării nerambursabile în cadrul  acestei componente este de 165.000 lei/beneficiar, care poate fi utilizată pentru achiziționarea articolelor de investiții și servicii de dezvoltare a afacerii, anunță un comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus