Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju a efectuat o vizită de lucru la Combinatul de Panificaţie din Chişinău „Franzeluţa” S.A. Scopul vizitei a fost de a se familiariza cu activitatea întreprinderii, în contextul stării de urgență instituite pe întreg teritoriul țării, de a discuta cu managerul combinatului despre măsurile de protecție sporite pentru a preveni răspândirea infecțiilor provocate de noul coronavirus (COVID-19), despre programul de muncă, în acest sens, inclusiv, prețul la produsele de panificație, în această perioadă.
Pe parcursul întrevederii, ministrul a vizitat halele de producere, unde a observat cum are loc procesul tehnologic, cați angajați sunt antrenați în muncă și dacă sunt respectate măsurile de protecție.
„Mă bucur că sunt respectate măsurile de igienizare în întreprindere, dar și de protecție a angajaților, fiindu-le oferite echipamentele necesare, în astfel de condiții trebuie să se desfășoare munca în industria alimentară. Este important ca în această perioadă să asigurăm consumatorii cu produse de calitate la preț accesibil. De asemenea, să stabiliți un grafic diferențiat, dar așa încât să reușiți să satisfaceți cererea consumatorilor. Să oferiți condiții de protecție pentru angajații”, a subliniat ministrul.
În context, directorul general al combinatului de panificație, Boris Andros, a explicat care este graficul de activitate al întreprinderii, în câte ture se muncește, cum sunt asigurați angajații cu echipament de protecție.
”Fabrica lucrează 24 de ore, în trei ture. În total sunt antrenați în procesul tehnologic de producere circa 100 de oameni, ceilalți angajați #StauAcasă. Avem încheiat contract cu o companie de transportare a pasagerilor, oferim transport angajaților, pentru a evita circulația acestora cu transportul public. Monitorizăm zilnic sănătatea oamenilor, îi asigurăm cu echipamentul necesar, respectăm măsurile de protecție”, a informat directorul Franzeluța.
Totodată, managerul fabricii de panificație a vorbit despre stocurile de făină disponibile, precizând că este suficient mult după următoarea roadă, iar prețul la pâine și produse de panificație nu va fi majorat.
„Avem contracte cu furnizorii de făină vom fi asigurați pe deplin pentru a avea cu ce munci. Stocurile sunt disponibile, conform contractelor prețul pentru făină nu va fi majorat respectiv nici la pâine și produsele din panificație nu vor fi modificate prețurile”, a explicat directorul Franzeluța.