Cetăţenii străini care activează în cadrul proiectului de interes național „Construcția gazoductului Ungheni-Chișinău” vor putea traversa frontiera de stat moldo-ucraineană şi frontiera de stat moldo-română pe sensul de intrare în Republica Moldova prin punctele de trecere a frontierei de stat deschise traficului.
În acest sens, Comisia pentru Situații Excepționale a autorizat, astăzi, accesul acestora prin derogare de la prevederile Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică și a Comisiei pentru Situații Excepționale (pt. 3 din Hotărărea nr. 9 din 15 martie 2020 și a pt. 13 din Dispoziția nr. 2 din 20 martie 2020), care le interzicea accesul în țara noastră pe durata Stării de Urgență.
De asemenea, prin derogare de la prevederile punctului 13 din Dispoziția nr. 2 din 20 martie 2020 a Comisiei pentru Situații Excepționale, cetățenii români cu drept de muncă în Republica Moldova, care activează în cadrul proiectului de interes național „Construcția gazoductului Ungheni-Chișinău”, în cazul în care nu prezintă semne clinice de infecţie respiratorie sau stare febrilă, nu sunt obligați să respecte regimul de autoizolare.
Listele nominale și protocolul aplicabil cetățenilor menționați se aprobă de Ministerul Economiei și Infrastructurii.
Protocolul va prevedea măsuri speciale de protecție a personalului, printre care se vor regăsi măsuri care privesc accesul personalului de specialitate în Republica Moldova, transportul personalului în interiorul țării, cazarea, alimentarea și asigurarea cu produse necesare nevoilor esențiale de existență a personalului, măsuri care privesc desfășurarea activității profesionale, de protecție și prevenție a fi implementate în mod continuu de personalul în cauză, anunță un comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.
Trimite e-mail | Printeaza
Economie
13.04.2020Cetățenii străini, implicați în lucrările la Gazoductul Ungheni-Chișinău vor avea acces pe teritoriul Republicii Moldova pe durata Stării de Urgență
Comentarii (0)