Astăzi, 4 mai curent, au fost înregistrate alte 127 cazuri de infecție cu noul Coronavirus, după procesarea a 696 probe de laborator. Toate cazurile de infectare sunt cu transmitere locală.
Potrivit Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, distribuţia cazurilor de COVID-19 după teritorii administrative: Chişinău – 39, Bălţi – 10, Cahul – 5, Dubăsari – 4, Edineţ – 3, Făleşti – 3, Ungheni – 3, Călăraşi – 2, Comrat – 2, Rezina – 2, Străşeni – 2, Anenii Noi – 1, Căuşeni – 1, Ceadîr-Lunga – 1, Criuleni – 1, Drochia – 1, Florești – 1, Rîşcani – 1, Sîngerei – 1, Șoldănești – 1, Telenești – 1. Totodată, în Transnistria, au fost înregistrate alte 42 cazuri de infecţie cu noul Coronavirus.
Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus în Republica Moldova a ajuns la 4248 cazuri.
Din numărul total de cazuri din această zi, 29 sunt lucrători medicali: asistenți medicali – 11, medici – 5, felceri – 2, farmaciști – 1, personal auxiliar – 10. Un focar de infecție COVID-19 a fost identificat astăzi în cadrul IMSP SCM Sfînta Treime, unde au fost înregistrate 11 cazuri.
Pâna la ziua de azi, 1423 persoane au fost tratate, iar 132 persoane au decedat din cauza COVID-19.
Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu a informat că pensiile vor fi distribuite în continuare la domiciliul beneficiarilor, prin intermediul Poștei Moldova.
Totodată, ministrul a anunțat despre reluarea activității Spitalului Raional Ștefan-Vodă, începând cu ziua de mâine. Activarea secțiilor va fi realizată treptat, fiind activată inițial secția chirurgie pentru urgențe maturi, iar ulterior, se va redeschide secția boli infecțioase și secția pediatrie. Pe parcursul zilei de astăzi au fost instruiți repetat toți lucrătorii medicali din cadrul instituției medicale. Spitalul a fost dotat cu toate echipamentele necesare și au fost realizate măsuri de dezinfecție.
Viorica Dumbrăveanu a accentuat că în continuare este necesară respectarea măsurilor de protecție recomandate de autorități, dând dovadă de maximă responsabilitate și precauție.
În acest sens, în contextul revenirii bugetarilor la locul de muncă începînd cu data de 4 mai, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale vine cu un set de recomandări pentru instituțiile de stat:
1. Trebuie să asigure respectarea orarului de activitate cu regim flexibil ( în intervalul orelor 7:30 - 18:00), pentru a minimiza contactele. ( angajatorul stabilește de comun cu angajatul orarul de muncă individualizat în funcție de necesitățile personale)
2. Reevaluarea modului și a volumului de activitate, cu accent pe organizarea lucrului de la distanță.
3. Desfășurarea triajului zilnic la începutul turei de lucru și monitorizarea stării de sănătate a angajaților.
4. Organizarea locului de muncă cu respectarea distanței de minim 1 metru.
5. Asigurarea condițiilor pentru igiena mâinilor, produselor dezinfectante și organizarea măsurilor de curățare și dezinfecție.
6. Instruirea angajaților privind măsurile de prevenire și control al infecției.
Trimite e-mail | Printeaza
Sanatate
04.05.2020Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus în Republica Moldova a ajuns la 4248 cazuri
Comentarii (0)