Trimite e-mail | Printeaza
Economie
18.11.2020

Sistemul informațional „Registrul ajutoarelor de stat” a fost transferat pe platforma tehnologică guvernamentală comună

Sistemul informațional „Registrul ajutoarelor de stat” a fost transferat pe platforma tehnologică guvernamentală comună

Sistemul informațional „Registrul ajutoarelor de stat” a fost transferat pe platforma tehnologică guvernamentală comună (MCloud) pentru a asigura interoperabilitatea cu alte sisteme informaționale, precum și pentru integrarea sistemului informațional cu serviciile guvernamentale (MPass, MSign, MLog, etc). Proiectul hotărârii de Guvern a fost prezentat de ministrul Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatîi, și aprobat în ședința de astăzi a Executivului.

Proiectul prevede transferarea atribuțiilor de deținător al sistemului de la Instituția Publică „Agenția Servicii Publice” către Consiliul Concurenței, care va fi responsabil pentru crearea și ținerea Registrului ajutoarelor de stat, și desemnarea Instituției Publice „Serviciul Tehnologia Informației şi Securitate Cibernetică” în calitate de administrator tehnic al sistemului, care va asigura administrarea tehnică și menținerea Sistemului.

În rezultatul implementării proiectului, Consiliul Concurenței în baza acordului încheiat cu Instituția publică „Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică”, va beneficia de serviciile platformei tehnologice guvernamentale comune (MCloud) și de serviciile de administrare tehnică, menținere și suport tehnic.

Totodată, pentru asigurarea schimbului de date cu registrele și sistemele informaționale de stat, proiectul prevede integrarea Registrului ajutoarelor de stat cu platforma de interoperabilitate (MConnect).

Un al proiect elaborat de Ministerul Economiei și Infrastructurii, și aprobat în cadrul ședinței Guvernului de astăzi ține de lege pentru ratificarea Amendamentului nr. 3 la Contractul de finanțare dintre Republica Moldova şi Banca Europeană de Investiții pentru realizarea Proiectului de reabilitare a drumurilor din Republica Moldova, semnat la 23 noiembrie 2010.

Amendamentul nr. 3 la Contractul de finanțare, în valoare totală de 75 000 000 euro, are drept scop extinderea datei finale de disponibilitate a mijloacelor financiare acordate.

În vederea facilitării disponibilității mijloacelor financiare necesare pentru a finanța lucrările de reabilitare, serviciile de consultanță în supervizarea lucrărilor și implementarea Proiectului de reabilitare a drumurilor din Republica Moldova pe parcursul duratei de execuție a lucrărilor, a perioadei de notificare a defecțiunilor și a perioadei de prestare a serviciilor de consultanță, a fost solicitată extinderea datei finale de disponibilitate a creditului, fiind acceptată data limită până la 30 noiembrie 2021.

La moment, din sursele contractului de finanțare au fost efectuate debursări în valoare totală de 54 711 921,32 euro, ce reprezintă 72,91% din valoarea totală.

Amendamentul nr. 3 a fost semnat prin schimb de note la data de 5 noiembrie 2020 și va intra în vigoare urmare recepționării notificărilor de către ambele părți cu privire la îndeplinirea procedurilor interne necesare în acest sens, anunță un comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus